عسل طبیعی خاص امروزه زبانزد همه ی مصرف کنندگان عسل می باشد.مثلا خریدار در هنگام خرید عسل به فروشنده اعلام می کند که من نیاز به عسل خاص دارم درحالی که این نوع سوال کاملا اشتباه می باشد و ما درهنگام خرید عسل اولا از طبیعی بودن آن باید مطمئن باشیم و ثانیا اینکه برای چه نوع طبع و مزاج قرار است مصرف شود.اگر این دو اطلاعات را از عسل داشته باشیم مصرف آن می تواند خاص بودن عسل را تعیین کند.یعنی من عسل مخصوص به طبع خودم را باید تهیه و مصرف کنم تا مشکلی پیش نیاید.

  • عسل ها چگونه طبقه بندی می شوند؟
  • عسل زول چه نوع عسلی است؟

عسل ها چگونه طبقه بندی می شوند؟

عسل طبیعی محصولی هست که هیچ کس برمعجزه بودن آن منکر نیست این محصول در طبیعت توسط فعالان در این زمینه دارای طبقه بندی هایی می باشد.امروزه عسل را دربازار به چهار نوع طبقه بندی می توان تقسیم بندی کرد.

  • عسل طبیعی از لحاظ رنگ
  • ازلحاظ ساختار
  • ریشه ی عسل از لحاظ گیاه مبداء
  • ازلحاظ طبع مزاجی

عسل طبیعی از لحاظ رنگ:امروزه افراد مدعی در شناخت عسل نظریه های اشتباهی در جامعه رواج دادند که افراد دیگری نیز از این نظریه ها استفاده می کنند.برفرض مثال عسل هرچه قدر تیره تر و به قهو ه ای یا سیاه نزدیک باشد مرغوب تر است این مسئله اصلا ربطی به کیفیت عسل ندارد.اگر عسلی دارای رنگ زرد باشد (مانند عسل گون )این  عسل بعد از رس شدن دارای رنگ تیره تری می شود.

اگر همین عسل را با حرارتی با درجه45 درجه بخواهیم به مایع تبدیل کنیم به رنگ تیره تری تبدیل می شود درحالی که همان عسل زرد گون می باشد پس نتیجه می گیریم که رنگ عسل در کیفیت آن خیلی دخیل نیست

عسل طبیعی خاص

نکته: در کل و طبق تجربه عسلی که به صورت طبیعی دارای  رنگ تیره باشد دارای آنتی اکسیدانی و مواد معدنی بیشتری می باشد و ازطرفی عسل طبیعی تیره تر، دارای طعم تندی نسبت به عسل های دارای رنگ ملایم می باشد.

ازلحاظ ساختار

منظور از ساختار عسل طبیعی مولکول های قندی آن می باشدیعنی اگر عسلی که طبیعی باشدباید بعد مدتی حالا بسته به نوع عسل باید مولکول های

آن کریستاله شود و به هم متصل شده و یک شکل دیگری را تشکیل دهند یعنی به اصطلاح به رس تبدیل شود اگر عسلی دارای مواد افزودنی و نگهدارنده داشته باشد به این شکل در نمی آید طبق عکس زیر:

عسل طبیعی خاص

ریشه ی عسل از لحاظ گیاه مبداء:عسل های تولید شده بر اساس نوع گیاه یکی از مهمترین پارامترهای طبقه بندی عسل می باشد زیرا اگر درمورد نوع گیاهی که عسل از آن درست شده اطلاعات داشته باشیم میتوانیم دراستفاده درست هر نوع بیماری از عسل مربوط به آن استفاده کنیم درکل عسل از نظر نوع گیاه به عسل تک گیاه،چهل گیاه و تغذیه ای با چهل گیاه تقسیم بندی می شوند.

ازلحاظ طبع مزاجی : باز یک باور غلطی که درجامعه ی ما رواج دارد این است که عسل کلادارای طبع گرم است این باور کاملا غلط بوده وبرای همه نوع فرد با هرطبعی دارای طبع مخالف آن فرد عسل وجود دارد.

عسل نیز مانند سایر مواد غذایی دارای طبع مختلفی نظیر گرم ،نسبتا گرم،خیلی گرم،سرد ،ملایم وسایر طبع ها

پس با داشتن کمی اطلاعات درمورد طبع عسل ها در انتخاب عسل مورد طبع خود راحتتر عمل خواهید کرد.

به عنوان مثال:عسل گیاهان رازیانه و اسطوخودوس دارای طبع گرم،عسل باریجه خیلی گرم

عسل های بلوط،گیشنیز،عناب دارای طبع ملام

عسل کنار دارای طبع سرد

عسل بهارنارج عسلی می باشد که با همه نوع طبع ومزاج سازگار می باشد ومصرف آن برای هیچ کس مشکلی ندارد.

نکته :درهنگام مصرف عسل حتما در مورد طبع خود اطلاعات داشته باشید سپس عسل مورد نظر خود را تهیه نمایید.

عسل زول چه نوع عسلی است؟

گیاه زول چیست؟

عسل طبیعی خاص

گیاه زول از خانواده ی گیاهان گلدار می باشد.این گیاه در طبیعت دارای 250 گونه می باشد. محل رویش این گیاه بیشتر در کوهپایه ها و کمی در ارتفاعات می باشد.

گل آذین آن به صورت خارهای  5 پر هست . در اوایل بهار گل و بوته و خارها به رنگ بنفش و آبی هستند اما در فصل تابستان که خشک می شود به رنگ سفید در می آید.

در طب سنتی معمولا از ریشه و میوه این گیاه بیشتر استفاده می شود.

گیاه زول از آن دسته گیاهان دارویی میباشد که کمتر کسی اسم آن را شنیده است

این گیاه می تواند بصورت طبیعی و یا در محیط های باغی رشد

نماید و اثرات درمانی زیادی برای آن ذکر کشف شده که در برخی

منابع تا 52 اثر درمانی از آن یاد شده است.

در طبیعت هر نوع گیاهی که وجود دارد واز طریق گرده افشانی ودارای

شهدی باشد توسط زنبورعسل پیدا شده و از آن ماده ی

شگفت انگیزی درست می کنند به نام عسل گیاه زول نیز از این قضیه مستثنی نیست

اما به دلیل کم بودن این گیاع در طبیعت مقدار عسل آن نیز کمتر می باشد.

عسلی که از گیاه زول تولید می شود قاعدتا تمامی

خواص درمانی گیاه زول را دارا می باشد. طبع این عسل کاملا گرم بوده و

برای افرادی که دارای مزاج سردی هستند کاملا مناسب می باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!